Články

Pár slov z Viktorky - Osečan 3/2016

Vážení spoluobčané, fanoušci oseckého fotbalu, fotbalisté!

Před pár týdny jedna sezona skončila a aktuálně nová začíná. Pojďme se tedy krátce podívat jak do minulosti, tak do budoucnosti.

Sezona 2015 / 2016 se dá hodnotit hned z několika úhlů. Celkově však lze konstatovat, že byla úspěšná.
A mužstvo po dramatickém závěru okresního přeboru nakonec obsadilo 11. místo a tuto soutěž pro Velký Osek zachovalo i pro sezonu následující. Ano, bylo to o chlup, ale úspěch je v tomto případě to, že se po loňském sestupu z I. B třídy v dalším pádu nepokračovalo.
B mužstvo až do konce IV. třídy bojovalo o přední příčky. Nakonec obsadilo 3. místo, což se dá v porovnání s minulými roky taktéž považovat za úspěch.

Nejúspěšnějším mužstvem Viktorky se v minulé sezoně stalo družstvo dorostenců. Kluci o umístění bojovali až do samotného závěru a prakticky ve finálovém zápase v Zásmukách dokázali, že mají vůli po vítězství. Výhrou na půdě tohoto tradičního soupeře vybojovali dorostenci titul okresního přeborníka a postoupili tak do I. A třídy.

Dorost - přeborník okresu 2016
Dorost - přeborník okresu 2016

Sezona 2016 / 2017 se právě rozbíhá a je ještě brzo jí hodnotit. To z části přijde na řadu v dalším vydání Osečanu. Faktem však je, že je jenom na nás fotbalistech, jak toto hodnocení bude vypadat.
A mužstvo v okresním přeboru, Béčko ve IV. třídě a dorostenci v I. A třídě budou bojovat o přízeň fanoušků. Tento boj nebude jistě jednoduchý. Důležité však bude si uvědomit, že tak jako sezona začíná s nula body, tak každý zápas začíná s čistým skóre. Pokud ke každému zápasu přistoupíme poctivě, můžeme jen mile překvapit. Sebe sama i fanoušky.
I díky smlouvě obce Velký Osek s majitelem pozemků, na kterých leží fotbalové hřiště o využívání této plochy máme zase po nějaké době možnost přemýšlet zejména o fotbalu. Věřím, že toho využijeme a že pro nás bude fotbal i nadále v první řadě radostí.

Radost by to samozřejmě měla být i pro naše fanoušky. Tímto je srdečně zvu na naše zápasy, kterých včetně spřízněné Fotbalové Školy budeme moci na našem hřišti jenom na podzim vidět celkem 40, v podání sedmi oseckých mužstev. Rozpis všech podzimních zápasů naleznete v příloze tohoto Osečanu.

Přeji všem hráčům, funkcionářům a fanouškům fotbalu ve Velkém Oseku ten nejlepší start do nové sezony!

Sledujte nás na:

www.fotbal-velky-osek.webnode.cz

www.fkviktorievelkyosek.webnode.cz

www.fsvelkyosek.estranky.cz

www.facebook.com/viktorkavelkyosek

za FK Viktorie Velký Osek

Vlastimil Hovorka


Pár slov z Viktorky - Osečan 2 / 2016

Vážení spoluobčané, fanoušci oseckého fotbalu!

Aktuální číslo Osečanu se vám dostává do ruky v době, kdy vrcholí fotbalová sezona 2015 / 2016. Zda-li bude úspěšná či neúspěšná, budeme vědět až na jejím samotném závěru.

Budeme mít jistotu jestli se A mužstvo udrželo v okresním přeboru. Budeme znát konečné pořadí B mužstva ve IV. třídě a budeme mít jasno jak v okresním přeboru dopadnou naši dorostenci.

Ať to dopadne jakkoli, hodnocení kompletní sezony si dovolím nechat až na třetí číslo letošního čtvrtletníku.

Co je však důležité je to, že fotbal ve Velkém Oseku žije. Sečteme-li činnost Fotbalové školy s činností Viktorie, tak se dostáváme k výsledku, který je příslibem do budoucna. Vyrůstají nám zde nové generace fotbalistů, o kterých jistě v nedaleké budoucnosti uslyšíme. Okolo těch mladších se tvoří i skupina fanoušků z řad rodičů a příbuzných nebo kamarádů. Dovoluji si tak konstatovat, že osecký fotbal má velmi dobré vyhlídky.

Přístup hráčů a snaha funkcionářů si zaslouží kromě jiného plnohodnotný fotbalový stánek. My jej ve Velkém Oseku máme, ale během letošního jara jsme o něj fakticky ve vlastnické rovině přišli. Všichni věříme, že ne definitivně. Doufáme, že se najde řešení, které nynějším i budoucím oseckým fotbalistům dovolí na jednom z největších a dovoluji si říci i jednom z nejhezčích fotbalových hřišť na okrese hrát fotbal i v následujících letech.

Přeji všem hráčům, funkcionářům a fanouškům fotbalu ve Velkém Oseku to nejlepší zakončení aktuální sezony, krásné prázdniny a sebevědomé vykročení do sezony následující.

Sledujte nás na:

www.fkviktorievelkyosek.webnode.cz

www.fsvelkyosek.estranky.cz

za FK Viktorie Velký Osek

Vlastimil Hovorka


Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky